Eylül 18, 2007 -
Ramazan ayı gelince evde hurma eksik olmuyor. Aklımdan hep hurmalı ne yapabilirim diye geçiyordu. İnterneti karıştırırken sibelinkahvesindeki hurmalı tarife rastladım. Ama biraz değişikliğe uğratarak kendimce bir tarif oluşturdum.
Ben çok beğendim. Ilık ve biraz ıslak ,tatlı ve krema kokulu nefis bir tat. Bakalım siz beğenecek misiniz…
SOSLU HURMALI KEK
Malzemeler
200 gr hurma
1 su bardağı su
2 yemek kaşığı tereyağ
½ çay bardağı zeytinyağ
2 adet yumurta
1+1/2 su bardağı un
1 çay kaşığı karbonat
Sos için malzemeler:
200 ml krema
1/2 su bardağı tozşeker
1 yemek kaşığı tereyağ
Yapılışı:
Hurmaları çekirdeklerini çıkartarak suda haşlayın. Pişen hurmaları ronda da iyice ezerek bir kenarda ılımaya bırakın.
Yumurtaları iyice çırpın. Tereyağı ve zeytinyağı ekleyip çırpmaya devam edin.
Ilınmış olan hurmayı da ekleyin. Kaşıkla karıştırın.
Unu ve karbonatı karışıma yavaş yavaş ekleyin ve özleşene dek karıştırın.
Hamuru yağlanmış kalıba döküp üzerini düzeltin.(22 cm çapında)
Önceden 175 dereceye ısıtılmış fırında 45 dk kadar pişirin.
Sos :
Tereyağı eritin
Krema ve şekeri ekleyip kaynama noktasına gelince ocaktan alın
Keki kare dilimler halinde kesin, hazırladığınız sosu bekletmeden kekin üzerine dökün
İçini çekmesi için biraz bekleyin ve sıcak olarak servis yapın.
Afiyet olsun.
2 yorum:
iyide bir su bardagi su yazmissiniz peki o nerde kullaniliyor?
1 sb suyu hurmaları haşlamak için kullanıyoruz
Yorum Gönder