Mayıs 17, 2007 -
Beyaz ekmek,köy ekmeği ve kek derken bir de kepekli ekmeği merak ediyordum.
İşte onu da yaptım. Tadı nefis ,yumuşacık ekmeklerim var artık.
KEPEKLİ ve ÇAVDARLI EKMEK
Malzemeler
1000 gr ekmek için
240 ml su
60 ml süt
2 yemek kaşığı pekmez
1 yemek kaşığı margarin(küçük parçalar halinde)
3 yemek kaşığı zeytinyağ
1 tatlı kaşığı tuz
175 gr beyaz un
175 gr kepekli un
200 gr çavdar unu
2 çay kaşığı İnstant kuru maya
Hazırlanışı
Ekmek makinesinin kabına sırasıyla malzemeleri yerleştirin
Mayanın şeker ve tuzla karışmamasına dikkat edin.
1000 gr ekmek için 550 gr un hazırladım. Oranları değiştirebilirsiniz.
Toz şeker yerine pekmez koydum isterseniz değiştirebilirsiniz
Makineyi temel ekmek,1000 gr konumuna ayarlayın ve çalıştırın.
Ekmeğiniz yaklaşık 3 saat 20 dk. sonra hazır olacaktır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder