26 Eylül 2007 Çarşamba

KEPEKLİ ve ÇAVDARLI EKMEK


Mayıs 17, 2007 -



Beyaz ekmek,köy ekmeği ve kek derken bir de kepekli ekmeği merak ediyordum.

İşte onu da yaptım. Tadı nefis ,yumuşacık ekmeklerim var artık.


KEPEKLİ ve ÇAVDARLI EKMEK

Malzemeler

1000 gr ekmek için

240 ml su

60 ml süt

2 yemek kaşığı pekmez

1 yemek kaşığı margarin(küçük parçalar halinde)

3 yemek kaşığı zeytinyağ

1 tatlı kaşığı tuz

175 gr beyaz un

175 gr kepekli un

200 gr çavdar unu

2 çay kaşığı İnstant kuru maya

Hazırlanışı

Ekmek makinesinin kabına sırasıyla malzemeleri yerleştirin

Mayanın şeker ve tuzla karışmamasına dikkat edin.

1000 gr ekmek için 550 gr un hazırladım. Oranları değiştirebilirsiniz.

Toz şeker yerine pekmez koydum isterseniz değiştirebilirsiniz

Makineyi temel ekmek,1000 gr konumuna ayarlayın ve çalıştırın.

Ekmeğiniz yaklaşık 3 saat 20 dk. sonra hazır olacaktır.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok: