Temmuz 2, 2007 -
KABAK ÇİÇEĞİ DOLMASI
10 adet kabak çiçeği
1 su bardağı pirinç
½ su bardağı zeytinyağ
1 adet kuru soğan
1 adet doğranmış domates
Kıyılmış maydanoz
1 yemek kaşığı nane
Tuz
Karabiber
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
2 yemek kaşığı kuşüzümü
1 çay kaşığı toz şeker
½ çay kaşığı tarçın
Yapılışı:
Kabak çiçeklerini çok nazikçe yıkayın ve suyunu süzün.
Tencerede zeytinyağ ile önce fıstıkları sonra soğanı kavurun
Doğranmış domates,maydanoz ,nane,Tuz, Karabiber, kuşüzümü, toz şeker ve tarçını katıp karıştırın.
Pirinci ekleyip ½ su bardağı suyu da katıp pişirin.
Kabak çiçeklerinin içlerine malzemeden koyup yaprakların uçlarını karşılıklı gelecek şekilde kapatın.
Çok fazla doldurmamaya çalışın ben biraz fazla doldurdum galiba. Biraz tombul oldular…
1 su bardağı suyu ve 1 limonun suyunu ekleyip 30 dakika pişirin.
Ilık olarak servis yapın.
ÖNERİ:
Salça,sarımsak ve limonsuyunu çok az yağda pişirerek bir sos hazırlayın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder