Nisan 14, 2007 -
Bu gün daha önceden yaptığım ama yayınlayamadığım başka bir cheesecake tarifi veriyorum size.
yeşimin mutfağı adresinden aldığım tarifle yaptım bu pastayı.
|
bu tarif ise dün yorum yazan disal in dediği gibi sadece labne ile yapılıyor ama ben doğrusu yoğurtla yapılan diğer tarifimi daha çok seviyorum. bu bana daha çok pasta tadında geliyor. kreması biraz daha sert oluyor diğerine göre. Ama tabiki seçim sizin hangisini beğenirseniz.
ÇİKOLATALI CHEESECAKE |
MALZEMELER: |
2 paket Burçak bisküvi |
2 yemek kaşığı tereyağı |
1 paket labne peyniri |
3 yemek kaşığı pudra şekeri |
2 yemek kaşığı un |
1 paket vanilya şekeri |
2 yumurta |
üstü için: |
3 yemek kaşığı un |
3-4 yemek kaşığı pudra şekeri |
1,5 bardak süt |
benmari üsulu eritilmiş bitter çikolata |
1 yemek kaşığı kakao |
YAPILIŞI: |
Bisküviler ve eritilmiş tereyağı rondoda iyice ezilene kadar parçalanır. |
yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kalıba ezilmiş ve erimiş margarinle karıştırılmış bisküviler bastırarak yayılır. |
10 dakika derin dondurucuda bekletilir |
labne,yumurta,un,şeker ve vanilya bir kapta iyice karışana kadar mikser yardımıyla karıştırılır. |
karışım bisküvilerin üzerine dökülüp fırına verilir |
10 dakika 200 derecede,50 dakika da 150 derecede pişirilir |
kekin üzerine dökmek için bir kapta un pembeleşene kadar kavrulur |
üzerine süt ,kakao ve şeker yavaş yavaş eklenip karıştırılır |
benmari üsulu eritilmiş çikolata da içine konulur. |
pasta biraz soğuyunca üzerine hazırlanan çikolatalı sos dökülür |
buzdolabında 4-5 saat dinlendirildikten sonra servis yapılır. |
afiyet olsun |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder