Mayıs 31, 2007 -
Bir davetin ardından damakta ve fotoğraflarda kalanlar.... ÇERKEZ TAVUĞU
2-3adet tavuk göğsü(ya da bütün tavuk )
3 dilim bayat ekmek içi (
1 su bardağı ceviz içi
3 diş sarımsak
Karabiber,
Kırmızıbiber
Tuz
zeytinyağ
1 parça kereviz sapı,1 adet kuru soğan,1-2 defne yaprağı
Yapılışı:
Tavuk etini lezzetlendirmek için isterseniz 1 parça kereviz sapı,1 adet kuru soğan,1-2 defne yaprağı v.b. eşliğinde haşlayın.Bu malzemeler yoksa sadece suda haşlayın
Haşlanmış tavukları ince ince kıyın.
Ufaladığımız ekmekler(ben bayat kepek ekmek vardı onu kullandım)ceviz içi, karabiber, tuz ve sarımsakları karıştırın ve hep birlikte karıştırıcı makineden çekin.
Tavuk suyu ekleyerek boza kıvamına gelinceye kadar karıştırn.
Bu harcı tavuk etiyle karıştırın.
Servis tabağına alın,düzleştirin.
Üzerini zeytinyağda kavrulan kırmızı biberle süsleyin.
Afiyet olsun.....
ÇERKEZLERİN DAHA ÇOK YAPTIĞI ÇERKEZ TAVUĞU TARİFİNİ MERAK EDİYORSANIZ BURAYA TIKLAYIN..
3 yorum:
merhaba cok severim cerkez tavugunu mumkunse su en buyuk dilimi rica ediyorum :-) sevgiler
Çerkes kızından gerçek Çerkes tavuğunun tarifini beklerdim... Yalancı Çerkes tavuğunu görünce hayal kırıklığına uğradım açıkçası..
* gutan
Kastettiğiniz şıpsi ve basta ise benim öğrendiğim ve yaptığım şekli ile çerkez yemekleri kategorisi altında bulabilirsiniz...
Ya da aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz...
http://cerkezkizitarifleri.blogspot.com/
sevgiler
Yorum Gönder