Mart 13, 2007 - PORTAKAL REÇELİ
Malzemeler: |
3 orta boy portakal |
2 su bardağı tozşeker |
su |
2 yemek kaşığı limon suyu |
Hazırlanışı: |
Portakalı ince ince dilimleyip kabuklarıyla beraber küp küp doğrayalım. |
Tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ekleyelim ve 30 dakika haşlayalım. |
Acı tat oluşmasını engellemek için çok az haşlamak gerekiyor. |
Suyunu süzüp üzerine 1 su bardağı soğuk suyu ve tozşekeri ilave edip tekrar kaynatalım |
Kaynayınca şekerlenmemesi için limonu da katalım |
Reçele limon tuzu veya limon suyu katıldıktan sonra iki dakikadan fazla kaynatılmamalıdır |
Koyuluğu istediğimiz kıvama gelince altını kapatalım. |
Su dolu bir bardak içine kontrol edilecek reçelden bir damla damlatılır. |
Reçeli sıcakken kavanozlara boşaltıp soğumaya bırakalım. |
Soğuyunca kapağını sıkıca kapatıp kuru ve gün ışığı almayan bir yerde muhafaza edelim. |
Afiyet olsun. not: Dilerseniz portakalları yıkayıp hafifce dış kabuklarını rendeden geçirerek acı tadını aldıktan sonra küçük küçük dorayıp üzerine 3 su bardağı şeker ile 1 çay bardağı suyu koyarak kendi suyuyla kaynatabilirsiniz. kaynayınca 1/2 limonun suyunu ekleyip soğuyunca servis yapabilirsiniz. |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder