26 Eylül 2007 Çarşamba

PORTAKALIN MEVSİMİ GEÇMEDEN


Mart 13, 2007 - PORTAKAL REÇELİ

Malzemeler:
3 orta boy portakal
2 su bardağı tozşeker
su
2 yemek kaşığı limon suyu

Hazırlanışı:

Portakalı ince ince dilimleyip kabuklarıyla beraber küp küp doğrayalım.

Tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ekleyelim ve 30 dakika haşlayalım.

Acı tat oluşmasını engellemek için çok az haşlamak gerekiyor.

Suyunu süzüp üzerine 1 su bardağı soğuk suyu ve tozşekeri ilave edip tekrar kaynatalım

Kaynayınca şekerlenmemesi için limonu da katalım

Reçele limon tuzu veya limon suyu katıldıktan sonra iki dakikadan fazla kaynatılmamalıdır

Koyuluğu istediğimiz kıvama gelince altını kapatalım.

Su dolu bir bardak içine kontrol edilecek reçelden bir damla damlatılır.
Eğer damla dağılmadan bardağın tabanına kadar inerse reçel
kıvamını bulmuştur.

Reçeli sıcakken kavanozlara boşaltıp soğumaya bırakalım.

Soğuyunca kapağını sıkıca kapatıp kuru ve gün ışığı almayan bir yerde muhafaza edelim.

Afiyet olsun.

not: Dilerseniz portakalları yıkayıp hafifce dış kabuklarını rendeden geçirerek acı tadını aldıktan sonra

küçük küçük dorayıp üzerine 3 su bardağı şeker ile 1 çay bardağı suyu koyarak kendi suyuyla

kaynatabilirsiniz. kaynayınca 1/2 limonun suyunu ekleyip soğuyunca servis yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok: