Haziran 9, 2007 -
PAN (kalın hamur)PİZZA
Hamur malzemeleri:
400 ml ılık su(2 su bardağı)
3 yemek kaşığı zeytinyağ
1 yemek kaşığı tozşeker
2 çay kaşığı tuz
800 gr un(5,5 su bardağı)
2 çay kaşığı maya
Sos malzemeleri:
1 adet domates
1-2 diş sarımsak
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı kekik
Zeytinyağ
Üst malzemeleri:
Sosis
Sucuk
Haşlanmış tane mısır
Yeşil biber
Ceviz
Rendelenmiş mozarella(veya kaşar peyniri)
Yapılışı:
Hamur malzemelerini sırasıyla ekmek makinesine koyarak sadece yoğurma
yapabileceğiniz bir program seçin ve mayalanmasını bekleyin.(1 sa 20 dk)
Ya da malzemeleri karıştırarak mayalanması için 30 dakika bekleyin.
Tekrar yoğurup yağlanmış bir kap içinde 30 dakika daha mayalandırın.
Bu miktardaki hamur kalın hamurlu pizza için geçerli.
İnce hamur seviyorsanız ya yarım ölçü yapın ya da kalan hamuru buzlukta
tekrar kullanmak üzere saklayın.(1 ay içinde tüketin)
Soğanları irice doğrayın. 3 yemek kaşığı zeytinyağda soteleyin.
Domatesleri küçük küçük doğrayıp sarımsakları da ezerek soğanlara ekleyin.
Pişirmeye devam edin.
Salçayı ve ½ çay bardağı suyu katarak bütünleşmelerini sağlayın.
Son olarak kekik ve biraz tuz ekleyip soğumaya bırakın.
Fırın tepsisini yağlayıp hamuru tepsiye koyun ve elinizle genişleterek yayın.
Üzerine sosu dökerek elinizle her tarafa yayın.
Üst malzemelerini arzu ettiğiniz miktarda dizin.
En üste mozarellayı serpin. Ben elimde kalan beyaz peyniri de koydum.
Üst malzemesi sizin yaratıcılığınıza kalmış . ne isterseniz koyabilirsiniz.
Önceden 225 dereceye ısıtılmış fırında 25-30 dakika kadar pişirin.
Soğutmadan servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder