Mart 14, 2007 -
Malzemeler:
Pandispanya:
3 adet yumurta
1 çay bardağı pudraşekeri
3 yemek kaşığı mısır nişastası
3 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Krema :
1 yumurta sarısı
4 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı mısır nişastası
2 su bardağı süt
1 paket vanilya
Üzeri için:
1 paket kremşanti (dr oetker)
1 paket meyveli sos (dr oetker)
İçi için:
Mevsim meyveleri
Meyve marmelatı
Yapılışı :
Yumurtalarla şekeri mikserle 1-2 dakika çırpalım
Nişasta ,un ,kabartmatozu, vanilyayı ekleyip düşük devirde
çırpmaya devam edelim.
Tahin kıvamında olan harcı yağlı kağıt serili tepsiye dökelim.
Eşit kalınlıkta incecik yayalım. Yarım cm kadar.
170 dereceye ısıtılmış fırında 10-15 dakika pişirelim.
Pandispanya pişerken kremasını hazırlayalım.
Malzemeleri karıştırıp pişirelim.
Krem şantiyi ve sosu paketteki tarifi ile hazırlayalım.
Şimdi tüm malzemelerimiz hazır sıra birleştirmeye geldi.
Pandispanyanın üzerine kremamızı sürelim.
Meyveleri üzerine yerleştirelim .
Ben muz, kivi ve daha önce yaptığım portakal reçelini kullandım.
Rulo halinde saralım.Üzerini kremşantiyle kaplayalım.
En sonda ise sosumuzu dökelim.
Ben renk katsın diye ahududulu sosu tercih ettim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder