26 Eylül 2007 Çarşamba

HİNDİSTANCEVİZLİ KEŞKÜL


Mayıs 28, 2007 -



KEŞKÜL


Malzemeler

1 lt. süt

1 su bardağı tozşeker

1 yumurta sarısı

4 yemek kaşığı buğday nişastası

2 yemek kaşığı hindistan cevizi

1 paket vanilya


Yapılışı

Sütten bir su bardağını ayırın .

Kalan sütü şekerle birlikte kaynatın.

Ayrı bir kaseye yumurta sarısını, nişastayı,vanilyayı, hindistan cevizini ve ayırdığınız sütü koyun. Kaynayan sütten bir miktar alıp karıştırın.

Yani ılıklaştırarak kaynamakta olan süte ilave edin.

Muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.

Sıcakken kaselere paylaştırın.

Soğuyunca süsleyip servis yapın...

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: