26 Eylül 2007 Çarşamba

ÇİKOLATALI KARELER


Bu tarifi aşağıdaki ölçülerle yaparsanız resimdeki kareleri elde ediyorsunuz. Eğer daha kalın olsunlar derseniz derin ve daha küçük bir kalıba bir parmaktan daha fazla olacak şekilde koymalısınız. Yine de şiddetle öneriyorum ki derin bir kabınız olsun da kek taşmasın.

Miktarlarını artırarak yaptığımda tepsiden taştı ve fırın mahvoldu. Ama tadından bir şey kaybetmedi.Kalan kısmın şekli yoktu ama tadı vardı.


ÇİKOLATALI KARELER


Malzemeler
2 yumurta
2 çay bardağı tozşeker
2 yemek kaşığı kakao
1 çay bardağı zeytinyağı
½ paket kabartma tozu
40 gr bitter çikolata

1 paket vanilya
aldığı kadar un

Yapılışı
Yumurtaları şekerle birlikte çırpın.

Bitter çikolatayı benmari usulü eritin zeytinyağ ile karıştırın.

Un, kakao,vanilya ve kabartma tozu ile birlikte yumurtaya ekleyin.

Unu azar azar ekleyin boza kıvamını yakaladığınızda kesin

Yağladığınız dikdörtgen ya da kare tepsiye tüm malzemeyi dökün .

1 parmak yüksekliğinde olmalı .

Ve tepsinizin kenarı yüksek olsun.

175 dereceye ısınmış fırında pişirin.

Biraz ılınınca keserek servis yapın.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: