Temmuz 8, 2007 - YAZ YEMEĞİ ; POŞETTE PATLICAN
Malzemeler:
1 adet bostan patlıcan
200 gr kuşbaşı doğranmış et
2 adet taze kırmızı biber
2 adet yeşil biber
½ çay bardağı zeytinyağ
3-4 diş sarımsak
½ yemek kaşığı salça
Tuz
Karabiber
Yapılışı:
Patlıcanları alacalı soyup yuvarlak olarak dilimleyin.
Tuzlu suda bekletip iyice sıkın, suyunu süzün.
Zeytinyağ ile yağlayıp salçayı sürün.
Tuz ve karabiberini serpin.
Fırın poşetinin içine yerleştirin.
Biberleri ve sarımsakları da koyun
En üste de eti koyup poşetin ağzını kapatın.
Eti ben kırmızı et koydum tavuk eti de olabilir
Üzerine bir iki delik açıp 200 dereceye ısınmış fırında etler pişene kadar pişirin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder