Mayıs 13, 2007 -
Tarifin uzunluğu sizi yanıltmasın çünkü yemek aslında çok kolay ve pratik.
Köfte,püre ve salçalı su... işte hepsi bu.
HASAN PAŞA KÖFTESİ
köfte malzemeleri:
500 gr kıyma
1 adet kuru soğan
2 dilim bayat ekmek içi
tuz
karabiber
püre malzemeleri:
3 adet patates
1 yemek kaşığı tereyağı
½ su bardağı kaşar rendesi
1 yumurta
1 çay bardağı süt
tuz
salçalı sos malzemeleri:
2 adet domates rendesi
1 yemek kaşığı un
½ yemek kaşığı domates salçası
1+ ½ su bardağı su
hazırlanması:
Köfte malzemelerini karıştırarak elde ettiğiniz harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.
İçlerini yassılaştırarak çukur köfte tabakları oluşturun.
Yağlanmış tepsiye dizin.
15 -20 dakika önceden 200 dereceye ısıttığınız fırında pişirin.
Püre için patatesleri soyup, haşlayın ve iyice ezin.
Tereyağını eritip patateslere ekleyin.
Yumurta, süt, kaşar rendesi ve tuzunu da katıp karıştırın
Elde ettiğiniz püreden köftelerin üzerine birer kaşık koyun.
Salçalı sos malzemelerini karıştırarak bu köftelerin üzerine gezdirin.
30 dakika daha 200 derecede pişirmeye devam edin.
Bir miktar suyunu çekince servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder