Mart 27, 2007 -
PORTAKALLI KURABİYE
250 gr margarin(oda sıcaklığında) |
½ su bardağı pudra şekeri |
3 su bardağı un |
2 yemek kaşığı mısır unu |
2 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi |
1 paket vanilya |
Yapılışı : |
Yağ ve pudra şekerini mikserle yavaş devirdeçırpalım. |
Hamur haline gelince vanilya ve portakal kabuğu rendesini ekleyelim, |
Mikserin hızını düşürüp un ve mısır ununu katalım |
Artık yoğurmaya elimizle devam edelim. |
Tıpkı un kurabiyesinde olduğu gibi iyice yoğuralım. |
Hamur toplanana kadar (15-20 dk sürüyor)yoğurmaya devam edelim. |
Hamuru 3 cm çapında rulo yapalım |
Naylon poşete iri tozşeker serpip hamurun etrafını kaplayalım. |
Poşete sarıp buzdolabında 1 saat bekletelim. |
Hamurdan 1 parmak kalınlığında yuvarlaklar keselim. |
Yağlı kağıt serili tepsiye dizelim. |
150 dereceye ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirelim. |
Soğuyunca servis yapalım&afiyet olsun. |
Bu tarifi leziz dergisinden aldım ama tarifi biraz değiştirdim.
|
Mevsim lale mevsimi olunca resimlerimde de bol bol yer alıyor. |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder