26 Eylül 2007 Çarşamba

ETLİ GİRİT KABAĞI


Mayıs 20, 2007 -













ETLİ GİRİT KABAĞI

Malzemeler:

8-10 adet Girit kabağı(yuvarlak kabak)

250 gr kıyma

½ çay bardağı zeytinyağ

1 adet kuru soğan

4 yemek kaşığı pirinç

1 yemek kaşığı salça

2 adet domates

1 tatlı kaşığı nane

Dereotu

Tuz ,karabiber

Yapılışı:

Kıyma, yıkanmış pirinç, yemeklik doğranmış kuru soğan, salça, nane, dereotu, tuz, karabiber.

Tüm bu malzemeyi karıştırın, bunun için sadece çatal kullanın.

Kabakları yıkayıp şeritler halinde soyun.

İçlerini oyun.

Hazırladığınız içi, üzerlerinde yarım santim boşluk kalacak şekilde kabaklara doldurun.

Tencereye boşluk kalmadan dizdikten sonra domatesleri rendeleyin ve birer kaşık dolmaların ağzına koyun.



İsterseniz domatesleri rendelemeden doğrayarak kapak şeklinde de koyabilirsiniz.

Kabakların yarısına kadar gelecek şekilde kaynamış su koyun.

En son da ise zeytinyağını kabakların üzerine gezdirin.

Tencerenin ağzını kapatarak kısık ateşte 30-35 dakika pişirin.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: