26 Eylül 2007 Çarşamba

İNCİR TATLISI


Mayıs 1, 2007 -


İNCİR TATLISI

MALZEMESİ
15 adet kuru incir
15 adet bütün ceviz içi
5 adet karanfil
1 tatlı kaşığı tarçın
1 su bardağı toz şeker

1 su bardağı su

YAPILIŞI:

İncirleri iyice yıkayıp üzerine su ekleyin. Biraz bekletin. Ve suyunu süzün.

Yumuşayınca içlerine birer bütün cevizi yerleştirin.

İncirlerin üzerini kapatacak kadar su koyun( yaklaşık 1 bardak su)
Üzerine toz şekeri ekleyin. Tarçın ve karanfili katıp karıştırın.

Kaynamaya başlayınca ocaktan indirin.

Soğuyunca cevizli incirleri sudan çıkarıp servis yapın.



Arzu ederseniz bir tepsiye dizerek üzerine vanilyalı puding yapıp dökerek de servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: