Nisan 26, 2007 -
Bir akşam menüsünü tamamlayalım..
PORTAKALLI REVANİ
MALZEMELERİ:
3 yumurta
3 kahve fincanı tozşeker
3 kahve fincanı yoğurt
4 kahve fincanı un
2 kahve fincanı irmik
1 kahve fincanı zeytinyağ
1 paket kabartma tozu
Portakal kabuğu rendesi
Şurubu için
2+1/2 su bardağı tozşeker
2+1/2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
YAPILIŞI:
Önce şurubunu hazırlayın.Tozşeker ve suyu kaynatın. Kaynayınca limonu ekleyin ve soğumaya bırakın.
Malzemelerin hepsini karıştırın.
170 dereceye ısıtılmış fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirin.
Dilimleyin. Üzerine soğuyan şurubu dökün. İyice çekene kadar bekleyin.
Not : şurup soğuksa kek sıcak olmalı ya da tam tersi
Afiyet olsun. Üzerine hindistan cevizi serpmeyi unutmayın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder