26 Eylül 2007 Çarşamba

PORTAKALLI REVANİ



Nisan 26, 2007 -
















Bir akşam menüsünü tamamlayalım..


PORTAKALLI REVANİ

MALZEMELERİ:

3 yumurta

3 kahve fincanı tozşeker

3 kahve fincanı yoğurt

4 kahve fincanı un

2 kahve fincanı irmik

1 kahve fincanı zeytinyağ

1 paket kabartma tozu

Portakal kabuğu rendesi



Şurubu için

2+1/2 su bardağı tozşeker

2+1/2 su bardağı su

1 tatlı kaşığı limon suyu

YAPILIŞI:

Önce şurubunu hazırlayın.Tozşeker ve suyu kaynatın. Kaynayınca limonu ekleyin ve soğumaya bırakın.

Malzemelerin hepsini karıştırın. 24 cm çapındaki ve 5 cm derinliğindeki yağlanmış tepsiye dökün.

170 dereceye ısıtılmış fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirin.

Dilimleyin. Üzerine soğuyan şurubu dökün. İyice çekene kadar bekleyin.

Not : şurup soğuksa kek sıcak olmalı ya da tam tersi

Afiyet olsun. Üzerine hindistan cevizi serpmeyi unutmayın.

Hiç yorum yok: