Temmuz 3, 2007 -
Afyon’da yapılıpta hem etsiz hem de etsizliğine rağmen lezzetli olan bir yemek
duymuş muydunuz !!!
İşte karşınızda Afyon’un göce köftesi. Hele bir de Z. Annem yaptıysa yemeye doyamazsınız.
Bu kareler tatildeyken çekildi. Tatilde kilo alıp geldim. İşte sebebi…
Ama kilo almaya değer bu lezzetler. İnsan bir kere de olsa tatmalı …
Siz de mutlaka deneyin.
Hem sunumu hem de lezzeti çok farklı olan bir yemek.
GÖCE KÖFTESİ 1 Su bardağı ince bulgur, 1 Su bardağı ince göce(dövülmüş aşurelik buğday) 1 yemek kaşığı nane, Tuz, karabiber, pul biber 1 yumurta 2 yemek kaşığı un 2 adet kuru soğan 1/2 yemek kaşığı salça 2 su bardağı yoğurt 2,3 diş sarımsak. İnce bulguru ,göceyi ve 1 yemek kaşığı unu bir kaba koyun. Malzemeler ıslanacak kadar sıcak su döküp üstünü kapatın(15 dakika) Bulgur şişince üzerine yumurtayı,kalan unu ,1 adet rendelenmiş soğanı, naneyi, tuz ve baharatları ekleyip yuvarlanabilecek kıvama gelene dek yoğurun. Elinize sıvı yağ sürüp fındık büyüklüğünde yuvarlayın. Fındıkların ortasına biraz bastırmayı unutmayın.Şekli önemli. İnce kıyılmış soğanları sıvı yağda biraz kavurduktan sonra salça ekleyip üzerine sıcak su dökün.Kaynatın. Yuvarladığınız bulgurları kaynayan suya yavaşça dökün Kısık ateşte çok karıştırmadan 35-40 dakika pişirin Üzerine sarımsaklı yoğurt ve salçalı sos dökerek servis yapın. Açık havada tüketin servis önerisidir. |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder