Sebzeli köftenin yanına bulgur pilavına ne dersiniz.
BULGUR PİLAVI
MALZEMELER:
2 su bardağı İRİ bulgur
1 kurusoğan
2-3 yeşil biber
1 taze kırmızı biber
1 yemek kaşığı salça
1/2 çay bardağı zeytinyağ
2 su bardağı et suyu
2 su bardağı sıcak su
tuz
karabiber
YAPILIŞI:
Soğan ve biberleri doğrayıp zeytinyağda kavurun.
Salçayı katıp biraz daha pişirin
Bulguru yıkayıp katın ve kavurmaya devam edin
Üzerine bulguru geçecek kadar etsuyunu ve sıcak suyu ekleyin
Suyun miktarı bulgurun cinsine göre değişir.
Pişerken yetmezse sıcak su ekleyin.
Kaynayınca tuz ve karabiberi de ekleyip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder