26 Eylül 2007 Çarşamba

BULGUR PİLAVI

Nisan 16, 2007 -

Sebzeli köftenin yanına bulgur pilavına ne dersiniz.

BULGUR PİLAVI

MALZEMELER:

2 su bardağı İRİ bulgur

1 kurusoğan

2-3 yeşil biber

1 taze kırmızı biber

1 yemek kaşığı salça

1/2 çay bardağı zeytinyağ

2 su bardağı et suyu

2 su bardağı sıcak su

tuz

karabiber

YAPILIŞI:

Soğan ve biberleri doğrayıp zeytinyağda kavurun.

Salçayı katıp biraz daha pişirin

Bulguru yıkayıp katın ve kavurmaya devam edin

Üzerine bulguru geçecek kadar etsuyunu ve sıcak suyu ekleyin

Suyun miktarı bulgurun cinsine göre değişir.

Pişerken yetmezse sıcak su ekleyin.

Kaynayınca tuz ve karabiberi de ekleyip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: