Mayıs 19, 2007 -
İsminin uzun ve karışıklığına bakıp aldanmayın .
Yapılışı çok kolay ama tadı çok lezzetli olan bir makarna bu.
İşin içine sarmısak ve krema girince nefis bir tad ve koku çıkıyor ortaya.
İtalyanlar işi biliyorlar yani

ALFREDO SOSLU TAVUKLU FETTUCİNE
2 adet tavuk göğsü
1 paket Fettucini makarna
1/2 çay bardağı zeytinyağ
¾ su bardağı parmesan peyniri
1 kutu krema (200 ml)
1-2 adet yeşil biber
1-2 diş sarımsak
Tuz,karabiber
Yapılışı:
Makarnayı haşlayın ve süzün .
Tavuk etini ince şeritler halinde doğrayın.
Zeytinyağ ile soteleyin üzerine yeşilbiberleri ince ince doğrayıp ekleyin
Biberler hafif kızarınca ateşten indirin.
Ayrı bir kapta sarımsakları doğrayarak zeytinyağda çok az öldürün.
İçine kremayı ve parmesan peynirini ekleyin.
Tuzunu kontrol edip uygun miktarda tuz ve karabiber katın
Biberli tavukları da bu karışıma alın ve kaynatmadan karıştırarak ısıtın.
Eğer sos koyu gelirse makarnayı haşladığınız sudan ekleyebilirsiniz.
İsterseniz sosun tamamını makarnaya katarak ya da makarnanın üzerine
bir iki kaşık koyarak servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder