Haziran 15, 2007 -
Bu blogu açtığımdan beri ne zaman alışverişe çıksam gözüm hep pasta malzemelerine gidiyor.
Ne kadar çok eksiğim varmış meğer... Bu tart kalıbı da son alışverişimde aldığım bir kalıp.
Daha önce kelepçeli kalıpta yapıyordum ama bu kalıbın sunumunu daha çok beğendim.
MEVSİM MEYVELİ TART
1+1/2 su bardağı un
1 çay bardağı zeytinyağ
¾ su bardağı tozşekeri
2 yumurta
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 fiske tuz
Kreması:
1+1/2 su bardağı süt
½ su bardağı tozşeker
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
2 yumurta sarısı
1 paket vanilya
1-2 parça damla sakızı
Üzeri için:
Dilediğiniz meyve veya meyveler
(çok ince dilimlenmiş ananas,kivi,muz,kiraz)
Dr oetker tart jölesi
Yapılışı:
Tüm tart hamuru malzemesini karıştırıp yumuşak bir hamur yapalım.
Buzdolabında 15-20 dakika dinlendirelim.
Daha sonra merdane ile yarım cm. kalınlığında açıp kalıbımıza yerleştirelim.
Ben elimle incecik yayarak yerleştirdim.
Fazla kabarmaması için taban kısımlarında çatal ile bir kaç yerinden delik açalım.
180 derecede pembeleşene kadar pişirelim, dışarıda soğumaya bırakalım.
Yine fazla kurutmamaya dikkat edelim.
Kremasını yine tüm malzemeleri karıştırarak çırpalım.
Koyulaşana kadar pişirelim.
Soğuyan tartın üzerine yayalım.
Üzerine dilimlenmiş meyveleri yerleştirelim.
Tart jölesini tarifine göre pişirelim. Ve meyvelerin üzerine dökelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder