26 Eylül 2007 Çarşamba

FAVA

Eylül 20, 2007 -

Kategori: 3-MEZELER


Bir arkadaşım merak etmişti bütün yaptıklarını nasıl tüketiyorsun diye.mümkün olduğunca az yapmaya çalışıyorum.Biz küçük bir aileyiz bu sebeple de yaptığım yemek miktarları misafirim yoksa azar azar oluyor.

Mesela fava bu malzemelerle 2 küçük kase kadar oldu. Yani tadımlık.

FAVA

Malzemeler :

1 su bardağı iç bakla

1 adet limonun suyu

2 tatlı kaşığı tozşeker

1 adet küçük soğan

1 tatlı kaşığı Deniz tuzu

1 tutam dereotu

2-3 yemek kaşığı zeytinyağ

Yapılışı:

Baklayı sabahtan ıslatın.6-7 saat kadar bekletin.

Suyunu döküp üzerini bir iki parmak geçecek kadar su koyun.

Tuz,şeker ve limonunu ekleyin.

Limon suyu miktarını sevdiğiniz oranda ayarlayın.

Çok limonlu seviyorsanız bu miktar iyi gelir.

Baklaları iyice haşlayın. Sonra blender ile parçalayıp püre yapın.

Zeytinyağ içinde doğranmış soğanları kavurun ve püre ile karıştırın

Kıyılmış dereotunu ekleyin

Tadlarının bütünleşmesi için biraz daha pişirin.

Ben küçük kaselere koydum

Siz istediğiniz kaba koyarak soğumasını bekleyebilirsiniz.

Bu miktarlarla küçük 2 kase favanız oluyor.

Uygun oranlarda artırabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: