26 Eylül 2007 Çarşamba

(ETKİNLİK :21 TAVUK YE) SÜTLE MARİNE TAVUK ŞİNİTZEL


Nisan 6, 2007 -



Ev sahibimiz http://yemekaski.blogspot.com 'a teşekkür ediyorum.

Ben ilk kez etkinliğe katılıyorum. Tabi bunda tavuklu yemekleri sevmemin

katkısı büyük..

Genelde tavukgöğsü biraz kuru olur,marine etmek onu yumuşatır

Etleri çok fazla inceltmeden yaparsanız da daha lezzetli bir şinitzeliniz olur.

SÜTLE MARİNE TAVUK ŞİNİTZEL

MALZEMELER
10 adet tavuk göğsü
1 şişe maden suyu
1 su bardağı süt
1 yumurta
Galeta unu
Mısır unu
Tuz
Kızartmak için sıvıyağ
HAZIRLANIŞI:
Tavuk göğüslerini et inceltici ile inceltin ya da ince olarak kesin.
Maden suyu ile sütü karıştırıp etleri bu karışımda 15 dakika bekletin.
Mısırunu,yumurta(çırpılmış),galeta ununu sırayla kaplara koyun.
Unlara biraz tuz katın.
Etleri sırasıyla bu malzemelere bulayıp yağda kızartın.
Unlara buladıktan sonra yapışması için elinizle iyice bastırın
Afiyet olsun.

2 yorum:

seyabb dedi ki...

Süt ve madensuyu inanılmaz lezzet getirdi...

ç e r k e z k ı z ı dedi ki...

@ kardeşim

Beğenmenize sevindim. Afiyet olsun.