26 Eylül 2007 Çarşamba

ZEYTİNYAĞLI PIRASA


Nisan 27, 2007 -


ZEYTİNYAĞLI PIRASA

Malzemeler

5 orta boy Pırasa

½ su bardağı Zeytinyağ

1 adet Kuru Soğan

2 adet küçük Havuç

½ çay bardağı Pirinç

½ adet Limon

1 çay kaşığı Toz Şeker

Tuz

Yapılışı:

Pırasalar temizlenir. Yeşil kısımları atılır ve yıkanır.

Uzunlamasına baklava dilimleri gibi bir parmak eninde doğranır.

Yemeklik doğranmış soğan, yağ içinde hafifçe pembeleşinceye kadar kavrulur.

İnce ince kesilmiş havuçlar soğanlarla birlikte biraz daha kavrulur .

Pırasalar bu malzemenin üzerine eklenir.

Su,tuz ve tozşeker eklenir.

Pirinçler ise en üste serpilip limon suyu katılır ve kapağı kapatılır.

Orta hararetli ateşte pırasalar ve havuçlar yumuşayana kadar pişirilir.

Soğuduktan sonra servis yapılır

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: