Haziran 5, 2007 -
Afyon'a gittiğim zaman evde yoksa mutlaka haşhaş alırım. Çünkü haşhaşla yapılan herşeyi
çok seviyorum. Haşhaşlı lokma, haşhaşlı gözleme, haşhaşlı börek...ve haşhaşlı kurabiye.
Bu gün sadece kurabiye tarifi var diğerleri yakında...
HAŞHAŞLI KURABİYE
2 yumurta (birinin sarısı üzerine)
1 su bardağı tozşeker
125 gr margarin
1 su bardağı pirinç unu
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Beyaz ve mavi haşhaş
Yapılışı:
Margarin,tozşeker,yumurta iyice karıştırılır
Unlar ilave edilir. Kabartma tozu una karıştırılarak eklenir.
Mavi haşhaştan 1 yemek kaşığı kadarı hamura katılır.
Yumuşak bir hamur elde edilir.
Yağlı kağıt serili tepsiye 1 parmak kalınlığında ve uzunluğunda hamurlar yapılarak dizilir.
Hamur parçaları dizilmeden önce yumurta sarısına ve haşhaşlara bulanır.
180 dereceye ısıtılan fırında 15 dakika pişirilir.
Kurutmamaya dikkat edin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder