26 Eylül 2007 Çarşamba

TESADÜF REÇELİ(armutlu ve böğürtlenli)


Haziran 11, 2007 -



Dolapta bekleyen 2 adet armut vardı. Aklıma reçel yapmak geldi.Reçel yapma işlemlerini düşünerek armutları hazırladım.Kaynadığı sırada dolaptaki böğürtlenler gözüme ilişti.Onları da ekleyiverdim içine İyi ki katmışım çünkü armutların rengine bakar mısınız ne kadar hoş görünüyor. Tadı da daha güzel oldu tabi ki .. Bir araya gelmeleri tamamen TESADÜF olan bu reçeli kesinlikle tavsiye ediyorum.


ARMUTLU BÖĞÜRTLEN REÇELİ

Malzemeler:

2 adet armut

12 adet böğürtlen

3 su bardağı su

2 su bardağı tozşeker

2-3 adet karanfil

2-3 yemek kaşığı file badem

1 -2 yemek kaşığı limon suyu

Yapılışı:

Armutlar çekirdekleri çıkarılarak doğranır. Karanfiller eklenir

Bir tencereye su konularak armutlar haşlanır.

Üzerine şeker ilave edilir.koyulaşana kadar kaynatılır.

Böğürtlenler yıkanıp suyu süzülür ve renk katması için bademlerle birlikte kaynayan suya katılır.

Suyun rengi hemen değişip böğürtlenler yumuşayınca limon suyunu eklenir.

Altı kapatılıp soğumaya bırakılır.

Hiç yorum yok: