Haziran 11, 2007 -
Dolapta bekleyen 2 adet armut vardı. Aklıma reçel yapmak geldi.Reçel yapma işlemlerini düşünerek armutları hazırladım.Kaynadığı sırada dolaptaki böğürtlenler gözüme ilişti.Onları da ekleyiverdim içine İyi ki katmışım çünkü armutların rengine bakar mısınız ne kadar hoş görünüyor. Tadı da daha güzel oldu tabi ki .. Bir araya gelmeleri tamamen TESADÜF olan bu reçeli kesinlikle tavsiye ediyorum.
ARMUTLU BÖĞÜRTLEN REÇELİ
2 adet armut
12 adet böğürtlen
3 su bardağı su
2 su bardağı tozşeker
2-3 adet karanfil
2-3 yemek kaşığı file badem
1 -2 yemek kaşığı limon suyu
Yapılışı:
Armutlar çekirdekleri çıkarılarak doğranır. Karanfiller eklenir
Bir tencereye su konularak armutlar haşlanır.
Üzerine şeker ilave edilir.koyulaşana kadar kaynatılır.
Böğürtlenler yıkanıp suyu süzülür ve renk katması için bademlerle birlikte kaynayan suya katılır.
Suyun rengi hemen değişip böğürtlenler yumuşayınca limon suyunu eklenir.
Altı kapatılıp soğumaya bırakılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder