26 Eylül 2007 Çarşamba

BU DA TÜRK USULÜ SOĞAN ÇORBASI


Nisan 30, 2007 -

Soğan çorbası araştırmalarım beni çoğunlukla Fransız usulü soğan çorbasına götürdü.

Çorba piştikten sonra dilimlenmiş ekmekler üzerine dökülüyor ve onun da üzerine

rende kaşar serpiliyor. 10-15 dakika fırınlayarak kaşarın kızarması bekleniyor.

Ben ise bu tarifi biraz değiştirerek ekmek yerine geçmesi için şehriye koydum.

Kıvamı ve tadı çok lezzetli oldu. Bakalım siz beğenecek misiniz?


SOĞAN ÇORBASI

Malzemeler:

2 adet soğan
4 yemek kaşığı zeytinyağ
1 yemek kaşığı un
1 adet kesmeşeker,
4 yemek kaşığı tel şehriye

1 su bardağı tavuk suyu

1 su bardağı süt

4 su bardağı su
Tuz

Karabiber

Yapılışı :

Soğanlar ince ince piyazlık doğranıp zeytinyağ ile kavrulur.

Üzerine şeker ve un eklenip biraz daha pişirilir.

Sonra tavuk suyu ve su eklenip kaynatılır ve şehriye katılır.

Şehriyeler pişince süt ilave edilip bir taşım daha kaynatılır.

Tuz ,karabiber eklenerek servis yapılır.

Afiyet olsun.


Hiç yorum yok: