26 Eylül 2007 Çarşamba

FIRINDA SOSLU ÇUPRA


Nisan 25, 2007 -



Bir akşam menüsü nün tariflerini vermeye devam ediyoruz.















































FIRINDA SOSLU ÇUPRA

Malzemeler:
8 adet temizlenmiş çupra balığı
1 paket hazır krema(200ml)
4 diş sarımsak
1 limon suyu
½ su bardağı zeytinyağ
¾ su bardağı su
Yarım demet dereotu
tuz,karabiber

Yapılışı :
Önce balıkları zeytinyağ ile yağlayıp tepsiye dizelim.
Üzerine tuz ve karabiberi serpelim.
Limon suyunu da döktükten sonra biraz zeytinyağda kıyılmış sarımsakları hafif öldürelim.
Üzerine krema ve suyu ekleyip ılınınca ateşten alalım ve kıyılmış dereotunu katalım.
Tepsideki balıkların üzerine gezdirerek dökelim.
200 derecedeki fırında yaklaşık 1 saat kadar balıkların derileri kızarana kadar pişirelim.
Servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: