Nisan 25, 2007 -
Bir akşam menüsü nün tariflerini vermeye devam ediyoruz.
| FIRINDA SOSLU ÇUPRA |
| Malzemeler: |
| 8 adet temizlenmiş çupra balığı |
| 1 paket hazır krema(200ml) |
| 4 diş sarımsak |
| 1 limon suyu |
| ½ su bardağı zeytinyağ |
| ¾ su bardağı su |
| Yarım demet dereotu |
| tuz,karabiber |
| Yapılışı : |
| Önce balıkları zeytinyağ ile yağlayıp tepsiye dizelim. |
| Üzerine tuz ve karabiberi serpelim. |
| Limon suyunu da döktükten sonra biraz zeytinyağda kıyılmış sarımsakları hafif öldürelim. |
| Üzerine krema ve suyu ekleyip ılınınca ateşten alalım ve kıyılmış dereotunu katalım. |
| Tepsideki balıkların üzerine gezdirerek dökelim. |
| 200 derecedeki fırında yaklaşık 1 saat kadar balıkların derileri kızarana kadar pişirelim. |
| Servis yapabilirsiniz. |
| Afiyet olsun. |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder