Nisan 25, 2007 -
Bir akşam menüsü nün tariflerini vermeye devam ediyoruz.
FIRINDA SOSLU ÇUPRA |
Malzemeler: |
8 adet temizlenmiş çupra balığı |
1 paket hazır krema(200ml) |
4 diş sarımsak |
1 limon suyu |
½ su bardağı zeytinyağ |
¾ su bardağı su |
Yarım demet dereotu |
tuz,karabiber |
Yapılışı : |
Önce balıkları zeytinyağ ile yağlayıp tepsiye dizelim. |
Üzerine tuz ve karabiberi serpelim. |
Limon suyunu da döktükten sonra biraz zeytinyağda kıyılmış sarımsakları hafif öldürelim. |
Üzerine krema ve suyu ekleyip ılınınca ateşten alalım ve kıyılmış dereotunu katalım. |
Tepsideki balıkların üzerine gezdirerek dökelim. |
200 derecedeki fırında yaklaşık 1 saat kadar balıkların derileri kızarana kadar pişirelim. |
Servis yapabilirsiniz. |
Afiyet olsun. |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder