26 Eylül 2007 Çarşamba

SUCUK ,YUMURTA,EKMEK: PAZAR BÖREĞİ



Temmuz 1, 2007



Pazar sabahı ekmek ve yanında sucuklu yumurtayı çok severiz biz. Bu Pazar da aynı şeyi yapmak istiyordum ki aklıma başka bir şey geldi. Malzemeler yine aynı ama yapımı farklı …

Fırında puf puf börek gibi yumuşacık bir şey oldu… Hem de bayat ekmekler değerlendi.

PAZAR BÖREĞİ

Malzemeler:

1.5 su bardağı süt

1 yumurta

¼ su bardağı zeytinyağ

Tuz, karabiber

1 su bardağı Rendelenmiş mozarella ya da kaşar peynir

Dilimlenmiş bayat ekmek

Sucuk dilimleri

Yapılışı:

Bayat ekmek,mozarella ve sucuk hariç tüm malzemeyi karıştırın.

Ekmekleri tepsiye dizin üzerine sütlü karışımın yarısını dökün.

Mozarellayı serpip tekrar ekmek dizin. Üzerine kalan sütü dökün.

Tekrar kalan mozarellayı serpip en üste sucukları koyun.


200 derece fırında 30 dakika kadar (sucuklar pişene kadar)pişirin.

Dilimleyin ve sıcak sıcak servis yapın.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: