| MALZEMELER: |
| 1/2 kg . taze bakla |
| 1 çay bardağı zeytinyağ |
| 1 adet kuru soğan |
| 1-2 tatlı kaşığı un |
| 1/2 demet dereotu |
| 2-3 tatlı kaşığı toz şeker |
| 1/2 limon suyu |
| 2 su bardağı su |
| Tuz |
|
| YAPILIŞI: |
| Baklanın uçlarını ve iki yandaki kılçıklarını ayıklayın yıkayın ve süzün. |
| Soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağıyla kavurun . |
| Sonra un,dereotunun yarısı(ince ince kıyılacak),tozşeker, tuz ve limon suyu katarak karıştırın. |
| Daha sonra baklaları tencerenin içine yanyana ve düzgün bir sekilde döşeyin |
Suyu ekleyip tencereyi çevirerek suyun her tarafa yayılmasını sağlayın

|
| Baklalar suyunu çekipte yumuşayıncaya kadar pişirin ve tencereyi |
| ateşten alarak, baklalar iyice soğuduktan sonra kalan kıyılmış dereotuyla süsleyip |
| dilerseniz sarımsaklı yoğurtla birlikte servis yapın |
afiyet olsun
|
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder