26 Eylül 2007 Çarşamba

BAKLA:- BAHARIN MÜJDECİSİ



Nisan 9 ,2007
ZEYTİNYAĞLI BAKLA
MALZEMELER:
1/2 kg . taze bakla
1 çay bardağı zeytinyağ
1 adet kuru soğan
1-2 tatlı kaşığı un
1/2 demet dereotu
2-3 tatlı kaşığı toz şeker
1/2 limon suyu
2 su bardağı su
Tuz

YAPILIŞI:
Baklanın uçlarını ve iki yandaki kılçıklarını ayıklayın yıkayın ve süzün.
Soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağıyla kavurun .
Sonra un,dereotunun yarısı(ince ince kıyılacak),tozşeker, tuz ve limon suyu katarak karıştırın.
Daha sonra baklaları tencerenin içine yanyana ve düzgün bir sekilde döşeyin
Suyu ekleyip tencereyi çevirerek suyun her tarafa yayılmasını sağlayın



Baklalar suyunu çekipte yumuşayıncaya kadar pişirin ve tencereyi
ateşten alarak, baklalar iyice soğuduktan sonra kalan kıyılmış dereotuyla süsleyip
dilerseniz sarımsaklı yoğurtla birlikte servis yapın
afiyet olsun

Hiç yorum yok: