MALZEMELER: |
1/2 kg . taze bakla |
1 çay bardağı zeytinyağ |
1 adet kuru soğan |
1-2 tatlı kaşığı un |
1/2 demet dereotu |
2-3 tatlı kaşığı toz şeker |
1/2 limon suyu |
2 su bardağı su |
Tuz |
|
YAPILIŞI: |
Baklanın uçlarını ve iki yandaki kılçıklarını ayıklayın yıkayın ve süzün. |
Soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağıyla kavurun . |
Sonra un,dereotunun yarısı(ince ince kıyılacak),tozşeker, tuz ve limon suyu katarak karıştırın. |
Daha sonra baklaları tencerenin içine yanyana ve düzgün bir sekilde döşeyin |
Suyu ekleyip tencereyi çevirerek suyun her tarafa yayılmasını sağlayın
|
Baklalar suyunu çekipte yumuşayıncaya kadar pişirin ve tencereyi |
ateşten alarak, baklalar iyice soğuduktan sonra kalan kıyılmış dereotuyla süsleyip |
dilerseniz sarımsaklı yoğurtla birlikte servis yapın |
afiyet olsun
|
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder