Mayıs 27, 2007 -
Bazı malzemeleri önceden hazırlayarak çok çabuk ama çok teferruatlı yemekler yapabiliriz.
Mesela ali nazik de benim için ön hazırlığını vaktim olduğunda yaptığım bir yemektir.
Patlıcanları alüminyum folyoya sararak fırında yaklaşık 1 saatte közlüyorum ve soğuyunca dolaba kaldırıyorum.Kıymalı harcı da yine önceden hazırlayıp buzlukta bekletebilir,lazım olduğunda tüm malzemeleri birleştirerek pratik yemek bir yapabilirsiniz...
ALİ NAZİK
300 gr kıyma
2 adet orta boy patlıcan
1 adet kuru soğan
½ çay bardağı zeytinyağ
1 sivribiber
1 adet domates
1-2 diş sarımsak
1 su bardağı yoğurt
Tuz, karabiber,kırmızıpulbiber
Hazırlanışı:
Patlıcanları közleyin ve kabuklarını soyup kıyın.
Sivribiber ve soğanı ince ince kıyın
Bir tavada kıymayı kavurun.
Soğan ve biberleri ekleyip kavurmaya devam edin.
Tuz, karabiber,kırmızıpulbiber ekleyip karıştırın ve ocaktan alın.
Sarımsakları soyup ezin ve kıyılmış patlıcan ile yoğurda ekleyip karıştırın.
Patlıcanlı harcı servis tabağına yayın ve üzerine kıymayı ilave edin.
Hafif kavurduğunuz domatesler ile süsleyip servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder