26 Eylül 2007 Çarşamba

KEPEKLİ PİRİNÇ PİLAVI


Mayıs 21, 2007 -

Pirinç çeşitleri

Basmati: Kuzey Hindistan kökenli bu pirinç cinsi uluslararası üne sahiptir. Uzun tanelerinin fındığa yakın kokusu vardır. Piştikten sonra da yumuşak kalır. Bütün baharatlarla son derece uyumludur.Baldo pirinç: Türk mutfağında yaygın olarak kullanılan bu pirinç basmati pirincine oranla daha tombul tanelidir. Daha az su çeker ve kokusuzdur.Kokulu pirinç: Yüksek kaliteye sahip bu pirinç türü, özel tadından dolayı çok beğenilir. Taneleri uzundur.Yabani pirinç: Adına rağmen yabani tahıl olmayıp, bir çeşit su otudur. Amerika ve Kanadada yetiştirilir. Yüzyıllar boyunca yerlilerin besin maddesi olmuştur. Uzun ince taneler, kendine özgü siyah bir renge sahiptir. Yabani pirinç beyaz pirinçle karıştırılarak satılır.Kepekli pirinç: Parlatma işlemine girmediğinden yüksek besleyici değere sahiptir. Mümkün olduğunca sık satın almaya özen gösterin. yazının devamı için tıklayın


KEPEKLİ PİRİNÇ PİLAVI

Malzemeler:

1 su bardağı kepekli pirinç

2 su bardağı su

1 adet küçük kurusoğan

1 adet havuç

3-4 yemek kaşığı zeytinyağ

Tuz

Yapılışı :

Pirinci sıcak su ile ıslatın.10- 15 dakika kadar.

Soğanı yemeklik doğrayıp yağda kavurun.

Havuçlar ince ince kesip soğana ekleyin.

Biraz daha kavurun.

Pirincin suyunu süzüp katın.Suyu gidene kadar karıştırarak kavurmaya devam edin.

Kaynamış suyu ekleyip tuzunu katın.

Suyunu çekince ocağı kapatıp biraz demlendirin.

Artık servis yapabilirsiniz

Afiyet olsun.

NOT: Kepekli pirinç normal pirinçten daha fazla su çeker ve daha geç pişer.

Sade kepekli pirinç pilavı yapmak isterseniz havuç ve soğanı koymadan da yapabilirsiniz

Hiç yorum yok: