KANDİL SİMİTİ
| 1 çay bardağı sıvı yağ |
| 2 yumurta (birinin beyazını ayır) |
| 250 gr. oda ısısında margarin |
| 1 bardak yoğurt |
| 1 tatlı kaşığı tuz |
| 1 tatlı kaşığı mahlep, |
| 1 yemek kaşığı şeker |
| 2 yemek kaşığı sirke |
| 1 paket hamur kabartma tozu |
| Aldığı kadar un |
| ( ben yaklaşık 6 su bardağı un kullandım) |
| Üzeri için susam |
| HAZIRLANIŞI: |
| Tüm malzemeleri karıştırıp yoğuralım. |
| Kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur elde edene kadar unumuzu koyalım |
| Yoğrulan hamura simit şeklini verip önce yumurta akına sonra susama batıralım. |
| Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim |
| 180 dereceye ısınmış fırında 25-30 dakika pişirelim. |
| afiyet olsun. |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder