KANDİL SİMİTİ
1 çay bardağı sıvı yağ |
2 yumurta (birinin beyazını ayır) |
250 gr. oda ısısında margarin |
1 bardak yoğurt |
1 tatlı kaşığı tuz |
1 tatlı kaşığı mahlep, |
1 yemek kaşığı şeker |
2 yemek kaşığı sirke |
1 paket hamur kabartma tozu |
Aldığı kadar un |
( ben yaklaşık 6 su bardağı un kullandım) |
Üzeri için susam |
HAZIRLANIŞI: |
Tüm malzemeleri karıştırıp yoğuralım. |
Kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur elde edene kadar unumuzu koyalım |
Yoğrulan hamura simit şeklini verip önce yumurta akına sonra susama batıralım. |
Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim |
180 dereceye ısınmış fırında 25-30 dakika pişirelim. |
afiyet olsun. |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder