26 Eylül 2007 Çarşamba

ELMALI TURTA SEVER MİSİNİZ?


Şubat 26, 2007 -


ELMALI TURTA

Hamur malzemesi:

250 gr margarin(oda sıcaklığında)

2 yumurta

1 su bardağı tozşeker

Kabartma tozu

Vanilya

Aldığı kadar un (yaklaşık 3,5 su bardağı)

Elmalı harç için;

2-3 rendelenmiş elma

Tarçın

Dövülmüş ceviz

4 yemek kaşığı tozşeker

½ su bardağı su

Yapılışı:

Önce elmalı harç hazırlanır.hepsi karıştırılarak kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir.

Soğumaya bırakılır.

Hamur malzemeleri karıştırılarak yumuşak bir hamur hazırlanır.

Hamur ikiye bölünür .

Bir yarısı Merdane ile pişireceğimiz tepsiye göre açılır.

Tepsinin tabanına yerleştirilir ve üzerine harç eklenir.

Kalan yarım hamur yine açılır ve şeritler kesilerek hamurun üzeri kafes gibi örülür.

Hiç yorum yok: