Şubat 26, 2007 -
ELMALI TURTA
Hamur malzemesi:
250 gr margarin(oda sıcaklığında)
2 yumurta
1 su bardağı tozşeker
Kabartma tozu
Vanilya
Aldığı kadar un (yaklaşık 3,5 su bardağı)
Elmalı harç için;
2-3 rendelenmiş elma
Tarçın
Dövülmüş ceviz
4 yemek kaşığı tozşeker
½ su bardağı su
Yapılışı:
Önce elmalı harç hazırlanır.hepsi karıştırılarak kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir.
Soğumaya bırakılır.
Hamur malzemeleri karıştırılarak yumuşak bir hamur hazırlanır.
Hamur ikiye bölünür .
Bir yarısı Merdane ile pişireceğimiz tepsiye göre açılır.
Tepsinin tabanına yerleştirilir ve üzerine harç eklenir.
Kalan yarım hamur yine açılır ve şeritler kesilerek hamurun üzeri kafes gibi örülür.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder