Mayıs 31, 2007 -
Profiterol deyince benim için akan sular durur. Çok severim ama öyle her yerdekini beğenmem . Hele bir de çikolata sosun içinde antepfıstığı varsa ve ağzına tek tek geliyorsa.....mmm nefis....Evde antepfıstığı yoktu ben koyamadım ama siz mutlaka ekleyin... Bir de unutmadan sosunu dökünce hemen tüketin, sakın bekletmeyin.Yumuşamasınlar.PROFİTEROL
Hamuru için
1 su bardağı su
1 su bardağı un
100 gr margarin
3 yumurta
1 tatlı kaşığı tozşeker
1 /2 çay kaşığı tuz
Beyaz krema için
2,5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
½ su bardağı tozşeker
1 paket vanilya
Çikolata sos için
2 su bardağı süt ile hazırlanmış Dr Oetker çikolata sos
Yapılışı
Su ve margarini bir tencereye koyup kaynatın.
İçine unu ekleyip karıştırın.
1-2 dakika içinde un toparlanıp hamur oluşacak
Hamuru soğumaya bırakın.
Soğuduktan sonra 3 yumurtayı birer birer kırıp, kaşıkla karıştırarak hamura yedirin.
En yorucu kısım burası.
Bir yumurtayı iyice yedirmeden kesinlikle diğerini eklemeyin.
Yumurtaları iyice yedirdikten sonra yapışkan bir hamur elde edeceksiniz.
Bir kaşık hamur alıp başka bir kaşıkla yağlı kağıt serili tepsiye sıyırın.
Bu ölçü ile 22 adet hamur elde ettim.
Tepsiyi 180 dereceye ısıtılmış fırına koyup kızarana 35-40 dakika kadar pişirin.
Beyaz kreması için, malzemeleri tencereye koyup, orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin ve ılınmaya bırakın.
Pişen profiterol hamurlarını ortadan keserek arasına krema koyun.
Çikolata sosu da hazırlayıp servis yaparken içi doldurulmuş profiterollerin üzerine dökün.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder