26 Eylül 2007 Çarşamba

BU GÜN DE LAHANA BÖREĞİ



Nisan 5, 2007 -

Vitamin deposu olan lahanın faydaları saymakla bitmez ama yemek çeşidine gelince pek fazla bir şey sayamıyorum. Bu tarifi de mart 2007 skylife ‘dan aldım. Ama birazcık değişiklik yaptım. Fakat lezzeti çok hoş oldu. Misafirleriniz için de hoş bir sunum olabilir ama bir tavsiye misafirleriniz gelmeden epey önce yapın ki eve dağılan lahana kokusunu çıkarmak için vaktiniz olsun. Sonra bana kızmayın

LAHANA BÖREĞİ

MALZEMELER:

1 adet beyaz lahana

200 gr kıyma

1 adet kurusoğan

1 adet taze kırmızı biber

Tuz, karabiber

2 su bardağı süt

1 yumurta

1 çay bardağı sıvıyağ

HAZIRLANIŞI:

Harcı için; soğanı kıymayla biraz sıvıyağda kavurun . Kırmızı biberi doğrayıp ekleyin.Tuz , karabiber katıp iyice kavurun. Sosu için;süt,yumurta ve kalan yağı karıştırıp iyice çırpın.

Lahanayı iyice haşladıktan sonra yaprak yaprak ayırın. Lahana yapraklarını iki kaba bölün . Tepsiyi yağlayıp bir iki sıra yaprak dizin. Üzerine biraz sos döküp yaprak dizmeye devam edin Lahananın yarısı bitince kıymalı harcı dökün. Kalan lahanayı sosla dizmeye devam edin. Son katta üzerini yağlayıp fırına verin. 180 derecede, 30 dakika , üzeri iyice kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.














































































































































































































Hiç yorum yok: