Nisan 3, 2007 -
Afyonlular hemen tanımıştır bu yemeği. Ben de kayınvalidemden öğrendim. |
Gerçekten çok lezzetli bir yemek. Yanında pilav ve ayranla çok güzel olur. |
Tavsiye ediyorum bir deneyin. |
PATLICAN BÖREĞİ
4 adet patlıcan ½ çay bardağı sıvıyağ ½ çay bardağı su 1 adet domates 3 yumurta 250 gr kıyma 1 çay kaşığı şeker Tuz Karabiber
YAPILIŞI: Patlıcanları kuşbaşı olarak doğrayın. Su,sıvıyağ ve tuz ekleyip pişirin Yumuşayıp suyunu çekince domatesi rendeleyin. Biraz daha pişirip altını kapatın. Ayrı bir kapta yumurta ile kıymayı karıştırın Tuz,şeker ve karabiberi ekleyip patlıcan ile birleştirin Yağlanmış tepsiye dökün. Malzemenin tepsideki yüksekliği 1.5 cm olmalı. Süslemek için üzerine çok ince kesilmiş domates koyabilirsiniz. 250 derecede 45-50 dakika pişirin. Afiyet olsun. |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder