Enginar yapmak üzere yola çıktığımda yolum www.portakalagaci.com adresine düştü. |
Çok lezzetli bir tarif buldum.Ben geç keşfettim ama sarımsak enginara çok yakışıyormuş. Tavsiye ederim.Tarifin orjinalinde mantar da vardı ama ben mantar koymadım. |
SARIMSAK İLE MARİNE EDİLMİŞ ENGİNAR |
Malzemeler: |
5-6 adet temizlenmiş enginar |
3 yemek kaşığı limon suyu |
4 yemek kaşığı zeytinyağı |
2 diş sarımsak, dövülmüş |
2 tatlı kaşığı tuz |
1 tatlı kaşığı karabiber |
1 kutu konserve garnitür |
2 yemek kaşığı maydanoz |
Yapılışı: |
Enginarları soğuk suda yıkayalım. |
Bir tencereye su, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 yemek kaşığı limon suyu ekleyip kaynatalım. |
Kaynayınca enginarları (mantar isterseniz bu aşamada ekleyebilirsiniz) bu tencereye |
ekleyip yumuşayana kadar pişirelim. |
Enginarlar yumuşayınca suyunu süzüp soğuk sudan geçirelim. |
2 yemek kaşığı limon suyu, 4 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı tuz, |
1 tatlı kaşığı karabiber ve 2 diş dövülmüş sarımsağı karıştırıp sos yapalım. |
Enginarları ve garnitürü çukur bir kaba koyup |
Üzerlerine sosu döküp iyice karıştıralım. |
Enginarları bir kaba koyup üzerlerine (mantarları) garnitürleri koyalım. |
Çukur kapta kalan sosu enginarlara paylaştıralım. |
Marine olması için 1-2 saat bekleyip servis yapalım. Afiyet olsun |
Yemeklerin bolluğundan değil iyiliğinden, yaşamın da uzunluğundan değil güzelliğinden zevk alın -------------------------------------------------------------------Epikuros
26 Eylül 2007 Çarşamba
ENGİNAR VE SARIMSAK
Mart 21, 2007 -
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder