| Enginar yapmak üzere yola çıktığımda yolum www.portakalagaci.com adresine düştü. |
| Çok lezzetli bir tarif buldum.Ben geç keşfettim ama sarımsak enginara çok yakışıyormuş. Tavsiye ederim.Tarifin orjinalinde mantar da vardı ama ben mantar koymadım. |
| SARIMSAK İLE MARİNE EDİLMİŞ ENGİNAR |
| Malzemeler: |
| 5-6 adet temizlenmiş enginar |
| 3 yemek kaşığı limon suyu |
| 4 yemek kaşığı zeytinyağı |
| 2 diş sarımsak, dövülmüş |
| 2 tatlı kaşığı tuz |
| 1 tatlı kaşığı karabiber |
| 1 kutu konserve garnitür |
| 2 yemek kaşığı maydanoz |
| Yapılışı: |
| Enginarları soğuk suda yıkayalım. |
| Bir tencereye su, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 yemek kaşığı limon suyu ekleyip kaynatalım. |
| Kaynayınca enginarları (mantar isterseniz bu aşamada ekleyebilirsiniz) bu tencereye |
| ekleyip yumuşayana kadar pişirelim. |
| Enginarlar yumuşayınca suyunu süzüp soğuk sudan geçirelim. |
| 2 yemek kaşığı limon suyu, 4 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı tuz, |
| 1 tatlı kaşığı karabiber ve 2 diş dövülmüş sarımsağı karıştırıp sos yapalım. |
| Enginarları ve garnitürü çukur bir kaba koyup |
| Üzerlerine sosu döküp iyice karıştıralım. |
| Enginarları bir kaba koyup üzerlerine (mantarları) garnitürleri koyalım. |
| Çukur kapta kalan sosu enginarlara paylaştıralım. |
| Marine olması için 1-2 saat bekleyip servis yapalım. Afiyet olsun |
Yemeklerin bolluğundan değil iyiliğinden, yaşamın da uzunluğundan değil güzelliğinden zevk alın -------------------------------------------------------------------Epikuros
26 Eylül 2007 Çarşamba
ENGİNAR VE SARIMSAK
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder