26 Eylül 2007 Çarşamba

EZOGELİN ÇORBASI


Mayıs 19, 2007 -







Malzemeler

2 su bardağı et suyu
1/3 su bardağı kırmızı mercimek
2 yemek kaşığı pirinç
2 yemek kaşığı bulgur
1 yemek kaşığı salça
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı zeytinyağ
Karabiber, tuz,nane

Yapılışı

Tencerede zeytinyağ ile soğanı kavurun unu ekleyin kavurmaya devam edin.
Salçayı katın.
Et suyunu ve 1 lt suyu ekleyip kaynayana kadar karıştırın
Temizlenip yıkanmış kırmızı mercimek, pirinç ve bulguru da atın
Mercimekle pirinçler pişene kadar kısık ateşte pişirin

Çorbanın yoğunluğunu ayarlamak için sıcak su ekleyebilirsiniz.
Bol kuru nane ile tuz ve karabiberini serperek karıştırın ve servis yapın.
Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok: