Nisan 18, 2007
| Safran dan esinlenerek yaptığım bir yemek bu.Tabi ki ben tahmin edersiniz ki biraz değiştirdim tarifi… |
| İki üç kez yaptım kabak sufleyi ancak bu sefer fotoğrafını çekebildim. |
| Yemeği hazırlamak 30-35 dakikanızı alıyor bir saatten fazla da pişmesi sürüyor. Ama lezzeti şahane. |
| Bu nedenle servise sunmadan en az iki saat önce başlarsanız çok rahat yetiştirirsiniz.
|
| KABAK SUFLE |
| MALZEMELER |
| 3 adet kabak |
| 2 yemek kaşığı zeytinyağı |
| 1-2 diş sarmısak |
| 3 yumurta |
| 1 çay bardağı kaşar peyniri rendesi |
| Beşemal sos için: |
| 1 yemek kaşığı margarin |
| 1 yemek kaşığı un |
| 1 su bardağı süt |
| Tuz, karabiber |
| dereotu |
| YAPILIŞI: |
| Kabakları rendeleyin. Zeytinyağ ile kabakları ve sarımsağı(ince kıyılmış) karıştırarak hafif kavurun. Kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirin.Dereotunu ince ince kıyıp ekleyin. |
| Başka bir kapta margarini eritip unu ekleyin. Ve un kavrulunca sütü azar azar ilave edin ve sürekli karıştırın (topaklanmaması için).Biraz koyulaşana kadar pişirin. Tuz ve karabiberi de ekleyin . |
| Elde ettiğiniz beşamel sosu kabakların içerisine ekleyin , yumurta sarılarını ve peyniri de ekleyip iyice karıştırın. Yumurta beyazını mikserle kar haline getirip karışıma (sönmemesi için yavaş hareketlerle) ilave edin… |
| Sufle kaplarını yağlayıp karışımı paylaştırın. Ben 5 adet kaba paylaştırdım. |
| 200 derecede 1 saatten biraz fazla süreyle pişirelim. Üzeri kızarınca fırından alalım ve hemen servis yapalım. |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder