Nisan 18, 2007
Safran dan esinlenerek yaptığım bir yemek bu.Tabi ki ben tahmin edersiniz ki biraz değiştirdim tarifi… |
İki üç kez yaptım kabak sufleyi ancak bu sefer fotoğrafını çekebildim. |
Yemeği hazırlamak 30-35 dakikanızı alıyor bir saatten fazla da pişmesi sürüyor. Ama lezzeti şahane. |
Bu nedenle servise sunmadan en az iki saat önce başlarsanız çok rahat yetiştirirsiniz.
|
KABAK SUFLE |
MALZEMELER |
3 adet kabak |
2 yemek kaşığı zeytinyağı |
1-2 diş sarmısak |
3 yumurta |
1 çay bardağı kaşar peyniri rendesi |
Beşemal sos için: |
1 yemek kaşığı margarin |
1 yemek kaşığı un |
1 su bardağı süt |
Tuz, karabiber |
dereotu |
YAPILIŞI: |
Kabakları rendeleyin. Zeytinyağ ile kabakları ve sarımsağı(ince kıyılmış) karıştırarak hafif kavurun. Kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirin.Dereotunu ince ince kıyıp ekleyin. |
Başka bir kapta margarini eritip unu ekleyin. Ve un kavrulunca sütü azar azar ilave edin ve sürekli karıştırın (topaklanmaması için).Biraz koyulaşana kadar pişirin. Tuz ve karabiberi de ekleyin . |
Elde ettiğiniz beşamel sosu kabakların içerisine ekleyin , yumurta sarılarını ve peyniri de ekleyip iyice karıştırın. Yumurta beyazını mikserle kar haline getirip karışıma (sönmemesi için yavaş hareketlerle) ilave edin… |
Sufle kaplarını yağlayıp karışımı paylaştırın. Ben 5 adet kaba paylaştırdım. |
200 derecede 1 saatten biraz fazla süreyle pişirelim. Üzeri kızarınca fırından alalım ve hemen servis yapalım. |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder