Mayıs 1, 2007 -
BROWNİ
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı pirinç unu
1 su bardağı un
2oo gr eritilmiş tereyağ
4-5 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı irice kıyılmış ceviz içi
Üzeri için :
1 bardak süt
160 gr bitter çikolata
3 çorba kaşığı su
Yapılışı:
Yumurta ve şekeri 3-4 dakika iyice çırpın
Eritilmiş tereyağ veya margarin, kakao, pirinç unu, un ve kabartma tozunu ilave edip karıştırın
Cevizleri ekleyin
Yağlanmış kek kalıbına dökün.
Ben ortası delikli kalıba dökmüştüm ama düz tepsi kalıpta pişirmek daha uygun olacakmış.
Browniyi keserken tepside olması şekil olarak daha çok uyacaktır
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35 dakika pişirin.
Fırından keki alıp soğumaya bırakın.
Kek ılınınca üzerine 1 bardak sütü kaşıkla her yeri ıslanacak şekilde dökün.
Bu arada çikolata, kakao ve suyu karıştırarak pişirin.
Karışım biraz ılıdıktan sonra kekin üzerine düzgünce sürün.
Çikolatanın donması için biraz bekletip servis edin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder