4 Şubat 2010 Perşembe

NOHUT UNU ve EKMEK


Resme bakıp onu kek falan zannetmeyin ,çünkü o bir ev ekmeği.
Nohut unlu ev ekmeği.
Hamuru mayalandırdıktan sonra dörde böldüm. Uzun rulolar hazırlayıp dörtlü saç örgüsü yaptım.
Ke.k kalıbını yağlayıp içine yerleştirdim. 20 dakika kadar daha mayalandırıp pişirdim

Hamurun sıkı bir dokusu var ama diğer ekmeklerden biraz daha yumuşak ve hazır alınan beyaz ekmeğe daha yakın...

Tek sıkıntısı ilk ısırdığınızda biraz nohut kokusu geliyor ağzınıza ama lezzetine ve faydasına diyecek birşey yok . Gelelim tarifine:

NOHUT UNLU EKMEK

MALZEMELER:
100 ml sıcak süt
20 gr yaş maya
1 yemek kaşığı toz şeker
100 gr nohut unu
1/2 tatlı kaşığı tuz
150 ml sıcak su
250-300 gr beyaz un(protein %11)

YAPILIŞI:
Süt ,maya, şeker ve nohut ununu karıştırıp mayayı iyice ezin.
Tuz ve suyu ekleyip azar azar unu ilave edin
Yumuşak ama ele çok az yapışan bir hamur hazırlayın
1 saat mayalandırın.
Tekrar yoğurup kalıba koyun.
20 dakika daha kalıpta mayalandırın
Üzerine yumurta sarısı sürüp 210 dereceye ısınmış fırında pişirin.

Afiyet olsun

1 yorum:

Berceste dedi ki...

Nohut ununu nereden buldunuz?