Mart 25, 2007 -
| PATLICANLI GÖZLEME |
| Malzemeler: |
| 3 su bardağı un |
| 1 yemek kaşığı yaş maya |
| ½ çay bardağı sıvıyağ |
| Tuz |
| İç malzemesi: |
| 2 Adet patlıcan |
| 1 adet domates |
| 1 adet kuru soğan |
| 2-3 adet yeşilbiber |
| ½ çay bardağı sıvıyağ |
| Tuz |
| Karabiber |
| Yapılışı : |
| Önce iç malzemesini hazırlayalım. |
| Soğanları yemeklik doğrayıp sıvıyağda kavuralım. |
| Biberleri ince ince kıyıp ekleyelim, |
| Patlıcanları ise zar büyüklüğünde doğrayıp içine katalım. |
| Domatesi rendeleyerek üzerine dökelim. |
| Tuz,karabiber katıp patlıcanlar iyice yumuşayana kadar pişirelim. |
| Suyunu çekince altını kapatıp soğumaya bırakalım. |
| Un ,maya,sıvıyağ ve tuzu karıştırıp ele yapışmayan yumuşak bir |
| hamur olana kadar su katarak yoğuralım. |
| Yaklaşık 15-20 adet pezi oluşturalım. |
| Oklava yardımıyla bu pezileri açıp içerisine iç harcından koyup |
| arzu ettiğimiz şekilde ( ben mektup zarfı şeklinde katladım)katlayalım. |
| Kızgın tavada önlü arkalı pişirelim ve sıvıyağ ile iki yüzünü yağlayalım. |
| Soğutmadan servis yapalım & afiyet olsun. LAVANTİN'İN ELİNDEN PATLICANLI GÖZLEME: MERAK EDENLER BURAYA TIKLAYIN |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder