26 Eylül 2007 Çarşamba

MISIRLI KAPUSKA


Mart 17, 2007 -

Kapuskanın kaderi sevmiyorum denmesi galiba . ama














Kapuska sevmem diyenlere farklı bir lezzet... Mutlaka deneyin..

MISIRLI KAPUSKA

Malzemeleri:
1 küçük lahana
1 orta boy kırmızı kuru soğan
250 gr kıyma
1 yemek kasığı salça
1 su bardağı haşlanmış mısır
yarım çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
4 su bardağı sıcak su
Yapılışı:
Lahanayı yıkayıp küçük küçük doğrayın.
Yağda kıymayı suyunu salıp çekene kadar kavurun.
Soğanı yemeklik doğrayıp kıymaya ekleyin ve biraz daha kavurun.
Salçayı ekleyip üzerine lahanayı koyun.
Tuzu,kırmızı pul biberi ilave edip 2-3 dakika kadar kavurun.
Daha sonra sıcak suyu ilave edip 15-20 dakika kadar orta hararetli ateşte pişirin.
Lahana yumuşayıncaya kadar gerekirse sıcak su eklenebilir.

Biraz ılıyınca servis yapın & afiyet olsun.

Not: kırmızısoğan ve mısır kapuskaya hoş bir tatlılık verir.

Hiç yorum yok: