Mart 17, 2007 -
Kapuskanın kaderi sevmiyorum denmesi galiba . ama
Kapuska sevmem diyenlere farklı bir lezzet... Mutlaka deneyin..
MISIRLI KAPUSKA |
Malzemeleri: |
1 küçük lahana |
1 orta boy kırmızı kuru soğan |
250 gr kıyma |
1 yemek kasığı salça |
1 su bardağı haşlanmış mısır |
yarım çay bardağı sıvı yağ |
1 tatlı kaşığı tuz |
1 çay kaşığı kırmızı pul biber |
4 su bardağı sıcak su |
Yapılışı: |
Lahanayı yıkayıp küçük küçük doğrayın. |
Yağda kıymayı suyunu salıp çekene kadar kavurun. |
Soğanı yemeklik doğrayıp kıymaya ekleyin ve biraz daha kavurun. |
Salçayı ekleyip üzerine lahanayı koyun. |
Tuzu,kırmızı pul biberi ilave edip 2-3 dakika kadar kavurun. |
Daha sonra sıcak suyu ilave edip 15-20 dakika kadar orta hararetli ateşte pişirin. |
Lahana yumuşayıncaya kadar gerekirse sıcak su eklenebilir. |
Biraz ılıyınca servis yapın & afiyet olsun. Not: kırmızısoğan ve mısır kapuskaya hoş bir tatlılık verir. |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder