Mart 17, 2007 -
Kapuskanın kaderi sevmiyorum denmesi galiba . ama
Kapuska sevmem diyenlere farklı bir lezzet... Mutlaka deneyin..
|
MISIRLI KAPUSKA |
| Malzemeleri: |
| 1 küçük lahana |
| 1 orta boy kırmızı kuru soğan |
| 250 gr kıyma |
| 1 yemek kasığı salça |
| 1 su bardağı haşlanmış mısır |
| yarım çay bardağı sıvı yağ |
| 1 tatlı kaşığı tuz |
| 1 çay kaşığı kırmızı pul biber |
| 4 su bardağı sıcak su |
| Yapılışı: |
| Lahanayı yıkayıp küçük küçük doğrayın. |
| Yağda kıymayı suyunu salıp çekene kadar kavurun. |
| Soğanı yemeklik doğrayıp kıymaya ekleyin ve biraz daha kavurun. |
| Salçayı ekleyip üzerine lahanayı koyun. |
| Tuzu,kırmızı pul biberi ilave edip 2-3 dakika kadar kavurun. |
| Daha sonra sıcak suyu ilave edip 15-20 dakika kadar orta hararetli ateşte pişirin. |
| Lahana yumuşayıncaya kadar gerekirse sıcak su eklenebilir. |
| Biraz ılıyınca servis yapın & afiyet olsun. Not: kırmızısoğan ve mısır kapuskaya hoş bir tatlılık verir. |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder