Mayıs 15, 2007 -
İşte size un,tuz,su cinsinden SADE bir ekmek. Yağsız olması deneme önceliğini
almasını sağladı.
Tadı da oldukça güzel. Akşam yemeği için pişirmiştim ama sadece salata ile yemek bile güzel olur.Ekmek Makinesi olanlar mutlaka deneyin derim.
SOĞANLI BEYAZ EKMEK
Malzemeler:
750 gr ekmek için
300 ml su
1,5 çay kaşığı tuz
½ yemek kaşığı toz şeker
520 gr un
1 tatlı kaşığı maya
İçine eklemek için:
½ adet kuru soğan
1 küçük diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kekik
Yapılışı:
Malzemeleri sırasıyla karıştırma kabına koyuyoruz.
Makinemizin kapağını kapatıp beyaz ekmek ya da Fransız ekmeği ayarını menuden seçiyoruz.
Ben gram ayarı olarak 750,ekmek rengi olarak orta işaretini seçtim.
3 saat 34 dakika sonra ekmeğimiz hazır…
Dilerseniz malzeme ekleme sinyalini aldıktan sonra yemeklik doğranmış soğanla incecik kıyılmış sarımsağı ve kekiği ekleyebilirsiniz. Ben ekledim nefis bir tad oldu.
Afiyet olsun
2 yorum:
ben ara vermişken sen dönmüşsün, hoşgeldin..bu arada ben de bu tarifini keşfettim,anneme gönderdim. onda makine var, bize yapsın diye:)))öptüm, sevgiler..
(kelime doğrulamayı kaldırsana, zor oluyor yahu:)
*cincinsfikirli
teşekkürler canım,
sen de hoşgeldin.
bu arada soğan ve sarmısak her yemeğe olduğu gibi ekmeğe de çok yakışıyor.
mutlaka tatmalısın...
sevgiler
Yorum Gönder