26 Eylül 2007 Çarşamba

BAMYA




:

Malzemeler:

1/2 kg bamya
1 adet kuru sogan
2 adet limon
200 gr kiyma
1 adet domates
1 yemek kasigi salca
2 bardak su
½ çay bardağı sıvıyağ

bir tutam seker

bir tutam tuz

Hazırlanısı:
Önce bamyaları ayiklayın
Bamyaya limonun yarısını sıkın ve az suyla haşlayın.

Sogani yemeklik doğrayın,

Sıvıyağda pembelesinceye kadar kavurun.

Kıymayı ekleyip biraz da birlikte kavurun,

salcayi ve domatesi de ekledikten sonra suyunu ilave edin.

Haşlanmış bamyalari da koyun, uzerine yarim limonu sıkın

tuz ve sekeri ilave edip

yaklasik 15 dk kisik ateste pisirin

hafif soğuyunca servis edin & afiyet olsun

Hiç yorum yok: