25 Eylül 2007 Salı

TUZLU PASKALYA ÇÖREĞİ



















Malzemeler

300 ml süt
100 ml sıvıyağ
1 yumurta
1 yemek kaşığı tozşeker
½ yemek kaşığı tuz
750 gr un
2 yemek kaşığı kurumaya
Yapılışı
Malzemelerin hepsini karıştırıp ekmek makinesinin teknesine koydum.
1.15 saatlik hamur mayalama programını seçtim.
Elinizle yoğurursanız 40-45 dakika hamuru mayalandırmanız gerekir.
Mayalanan hamuru tezgaha alın ve 3 parçaya ayırın
Her parçayı uzun rulo şekline getirin
Uçlarını birleştirip saç örgüsü şeklinde örün.
Ya da istediğiniz bir şekli verin.
Yağlı kağıt serili tepsiye alıp üzerine yumurta sarısı sürün.
İsterseniz susam serpip 200 dereceye ısınmış fırında 30 dakika kadar pişirin.
Üzeri iyice kızarana kadar bekleyin.
Biraz soğuyunca keserek servis yapın.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: