26 Eylül 2007 Çarşamba

KÜÇÜK EKMEKÇİKLER


Haziran 27, 2007 -


Tereyağ ve tulum peyniri ya da tereyağ ve bal size neyi hatırlatıyor ....
Fırından yeni çıkmış taptaze ve sıcacık
ekmekleri değil mi !!!!
İşte size kolay bir tarif.. Dumanı üstünde ekmekçikler için yemekten hemen önce hazırlayıp fırına vermeniz gerekir.


KÜÇÜK EKMEKÇİKLER

Malzemeleri:

200 ml ılık süt(1 su bardağı)

2 yemek kaşığı zeytinyağ

1,5 çay kaşığı tuz

350 gr un(3-3,5 su bardağı )

2 çay kaşığı maya
biraz haşhaş(süslemek için)

Yapılışı:

Malzemeleri sırasıyla ekmek makinesinin kabına koyun.
Sadece hamur kariştırıp mayalama programını çalıştırın.(1 sa 15 dak)
Ya da hamuru hazırlayıp 30 dakika mayalandırın.
Mayalanmış hamuru tezgaha alarak biraz un yardımıyla biraz yoğurun.
Hamuru 8 eşit parçaya bölün.İstediğiniz şekli verin.
Yağlı kağıt serili tepsiye dizip 25 derecede 1 saat daha mayalandırın.
Hamurların üzerine elinizi ıslatarak su sürün.
Orta kısımlarına bıçakla birer çizik atın
isterseniz biraz haşhaş serperek 240 dereceye ısınmış fırında 25 dakika pişirin.
Fırına ısıya dayanıklı bir kapta su koymayı unutmayın.
Afiyet olsun.


Hiç yorum yok: