26 Eylül 2007 Çarşamba

PAZI DOLMASINA LORLA GELEN LEZZET FARKLILIĞI...


Mart 22, 2007 -

Gözleme yaparken pazı ve peyniri karıştırıp iç malzemesi olarak kullanırsanız nefis bir tat ile karşılaşırsınız. Öyleyse lor peynirli pazı dolması niye olmasın…

PAZI DOLMASI

Malzemeler:

1 demet pazı

1 kuru soğan

1 su bardağı ince bulgur

1 su bardağı lor peyniri

1 su bardağı süt

1 su bardağı sıcak su

1 çay bardağı sıvıyağ

1 yemek kaşığı salça

3-4 dal maydonoz

Nane,pul biber,tuz

Yapılışı :

Pazı yapraklarının saplarını ve ortalarındaki sert damarları keserek alalım.

Yaprakları kaynar suda 1- 2 dakika bekletip yumuşayınca çıkaralım.

Dikkat edin çok haşlanıp yırtılmasın.

Bulguru sıcak su ile ıslatalım ve suyu çekene kadar bekletelim.

Soğanı yemeklik doğrayıp sıvıyağda kavuralım.

Üzerine salça, nane, kıyılmış maydonoz, pulbiber, tuz ekleyip iyice karıştıralım.

Daha sonra loru ve bulguru ilave edip harmanlayalım.

Yumuşayan pazı yapraklarını keserek uygun büyüklüğe getirelim.

Dolma içi ile doldurup saralım.

Üzerine porselen tabak kapatıp sütü ilave edelim.

Yaklaşık 15-20 dakika pişirip ılınınca servis yapalım.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: