26 Eylül 2007 Çarşamba

ÖZBEK PİLAVI


Mart 7, 2007














ÖZBEK PİLAVI (2-3 kişilik)

Bu tarif de kayınvalidemden yani Afyon'dan aldığım tariflerden. Yapım bu sefer bana ait.
Umarım hoşunuza gider ve siz de denersiniz.
Malzemeler:
250 gr kuşbaşı dana eti
1 adet kuru soğan
2 adet havuç
1+1/2 su bardağı pirinç
1/2 su bardağı sıvı yağ
tuz
su
Hazırlanışı:
Pirinci biraz tuz ekleyerek ıslatalım.
Havuçları kibrit çöpü kalınlığında doğrayalım.
Soğanı yemeklik doğrayıp biraz sıvıyağ ile kavuralım ve havuçlarla birleştirelim.
Havuçlar da kavrulunca ateşi kapatalım.
Kuşbaşı eti , pilavı yapacağımız tencerede, kendi suyu çıkıp sonra tekrar çekene
kadar pişirelim.
Etler kavrulunca tencerenin dibine yayalım.
Üzerine havuçları koyalım.
Islattığımız pirinci de yıkayarak ekleyip pirinçlerin üzeri kapanana kadar sıcak su koyalım.
Su pirinç bozulmayacak şekilde dökülür.
Tuzunu ekleyelim ve kısık ateşte pirinçler suyunu çekene kadar pişirelim.
Pirinç sertse daha fazla su konulabilir
Sıra geldi servise. Bir tepsiye tencereyi ters çevirerek sunum yapalım & afiyet olsun.

Havuçlarla eti karıştırarak da yapabilirsiniz. Öyle yapanlar da var.
Tarifimi yayınlamadan önce internette biraz araştırdım ve çok değişik özbek pilavı
tarifleri de gördüm
Ama seçim sizin …

Hiç yorum yok: