Mart 7, 2007
ÖZBEK PİLAVI (2-3 kişilik)
Bu tarif de kayınvalidemden yani Afyon'dan aldığım tariflerden. Yapım bu sefer bana ait. |
Umarım hoşunuza gider ve siz de denersiniz. |
Malzemeler: |
250 gr kuşbaşı dana eti |
1 adet kuru soğan |
2 adet havuç |
1+1/2 su bardağı pirinç |
1/2 su bardağı sıvı yağ |
tuz |
su |
Hazırlanışı: |
Pirinci biraz tuz ekleyerek ıslatalım. |
Havuçları kibrit çöpü kalınlığında doğrayalım. |
Soğanı yemeklik doğrayıp biraz sıvıyağ ile kavuralım ve havuçlarla birleştirelim. |
Havuçlar da kavrulunca ateşi kapatalım. |
Kuşbaşı eti , pilavı yapacağımız tencerede, kendi suyu çıkıp sonra tekrar çekene kadar pişirelim. |
Etler kavrulunca tencerenin dibine yayalım. |
Üzerine havuçları koyalım. |
Islattığımız pirinci de yıkayarak ekleyip pirinçlerin üzeri kapanana kadar sıcak su koyalım. |
Su pirinç bozulmayacak şekilde dökülür. |
Tuzunu ekleyelim ve kısık ateşte pirinçler suyunu çekene kadar pişirelim. |
Pirinç sertse daha fazla su konulabilir |
Sıra geldi servise. Bir tepsiye tencereyi ters çevirerek sunum yapalım & afiyet olsun. |
Havuçlarla eti karıştırarak da yapabilirsiniz. Öyle yapanlar da var. |
Tarifimi yayınlamadan önce internette biraz araştırdım ve çok değişik özbek pilavı tarifleri de gördüm |
Ama seçim sizin … |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder