Mart 7, 2007
ÖZBEK PİLAVI (2-3 kişilik)
| Bu tarif de kayınvalidemden yani Afyon'dan aldığım tariflerden. Yapım bu sefer bana ait. |
| Umarım hoşunuza gider ve siz de denersiniz. |
| Malzemeler: |
| 250 gr kuşbaşı dana eti |
| 1 adet kuru soğan |
| 2 adet havuç |
| 1+1/2 su bardağı pirinç |
| 1/2 su bardağı sıvı yağ |
| tuz |
| su |
| Hazırlanışı: |
| Pirinci biraz tuz ekleyerek ıslatalım. |
| Havuçları kibrit çöpü kalınlığında doğrayalım. |
| Soğanı yemeklik doğrayıp biraz sıvıyağ ile kavuralım ve havuçlarla birleştirelim. |
| Havuçlar da kavrulunca ateşi kapatalım. |
| Kuşbaşı eti , pilavı yapacağımız tencerede, kendi suyu çıkıp sonra tekrar çekene kadar pişirelim. |
| Etler kavrulunca tencerenin dibine yayalım. |
| Üzerine havuçları koyalım. |
| Islattığımız pirinci de yıkayarak ekleyip pirinçlerin üzeri kapanana kadar sıcak su koyalım. |
| Su pirinç bozulmayacak şekilde dökülür. |
| Tuzunu ekleyelim ve kısık ateşte pirinçler suyunu çekene kadar pişirelim. |
| Pirinç sertse daha fazla su konulabilir |
| Sıra geldi servise. Bir tepsiye tencereyi ters çevirerek sunum yapalım & afiyet olsun. |
| Havuçlarla eti karıştırarak da yapabilirsiniz. Öyle yapanlar da var. |
| Tarifimi yayınlamadan önce internette biraz araştırdım ve çok değişik özbek pilavı tarifleri de gördüm |
| Ama seçim sizin … |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder