Nisan 25, 2007 - BİR AKŞAM MENÜSÜ
Bu gün ki menümüz şöyle:
Mezeler:
Humus*fasulye piyazı*çiğ köfte*salata
Çorba :
Ispanak çorbası
Ana yemek:
Fırında soslu çupra
Zeytinyağlılar :
Pırasa
Tatlı :
Revani
HUMUS
Malzemeler: |
1 su bardağı nohut |
2 diş sarımsak |
½ çay bardağı tahin |
2 limon suyu |
½ çay bardağı zeytinyağı |
1 çay kaşığı kırmızı tozbiber |
tuz |
|
Hazırlanışı: |
|
Nohut ayıklayıp akşamdan ıslatın |
İyice haşlayıp blender ile iyice parçalayın |
Bir kaba alınıp tahin, dövülmüş sarımsak, zeytinyağı , limon suyu , tuz konur. |
Toz kırmızı biber bir miktar yağda kızdırılarak üzerine gezdirip iyice harmanlanır |
Tabağa yerleştirilip süslenir. |
Afiyet olsun. FASULYE PİYAZI |
| Malzemeler: | 1 su bardağı Kuru fasulye | 1 orta boy Soğan | Maydanoz | 1-2 adet Yeşil biber | Zeytinyağı | Limon suyu | Tuz | Sumak | Kırmızı pul biber |
| Yapılışı: | Fasulyeyi bir gün önceden ıslatın. | Yumuşayıp, suyunu çekene kadar tuzlu suda pişirin. | Soğanları yarım daire şeklinde ince ince doğrayın. Biraz tuz ile ovarak yumuşatın | Maydanozu ayıklayıp yeşil biberi de sap ve çekirdeklerini ayırıp ince ince kıyın. | Malzemeleri fasulye ile karıştırın | İstenirse 1 yumurta haşlanıp doğranarak eklenebilir. | Zeytinyağ ve limon suyunu tuz ile karıştırıp piyazın üzerine gezdirin. | Sumak ve kırmızı pul biber ile süsleyerek servis yapın. | Afiyet olsun | |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder