
Nisan 25, 2007 - BİR AKŞAM MENÜSÜ
Bu gün ki menümüz şöyle:
Mezeler:
Humus*fasulye piyazı*çiğ köfte*salata
Çorba :
Ispanak çorbası
Ana yemek:
Fırında soslu çupra
Zeytinyağlılar :
Pırasa
Tatlı :
Revani
HUMUS
| Malzemeler: |
| 1 su bardağı nohut |
| 2 diş sarımsak |
| ½ çay bardağı tahin |
| 2 limon suyu |
| ½ çay bardağı zeytinyağı |
| 1 çay kaşığı kırmızı tozbiber |
| tuz |
|
|
| Hazırlanışı: |
|
|
| Nohut ayıklayıp akşamdan ıslatın |
| İyice haşlayıp blender ile iyice parçalayın |
| Bir kaba alınıp tahin, dövülmüş sarımsak, zeytinyağı , limon suyu , tuz konur. |
| Toz kırmızı biber bir miktar yağda kızdırılarak üzerine gezdirip iyice harmanlanır |
| Tabağa yerleştirilip süslenir. |
| Afiyet olsun. | FASULYE PİYAZI | |
| | Malzemeler: | | 1 su bardağı Kuru fasulye | | 1 orta boy Soğan | | Maydanoz | | 1-2 adet Yeşil biber | | Zeytinyağı | | Limon suyu | | Tuz | | Sumak | | Kırmızı pul biber | |
| | Yapılışı: | | Fasulyeyi bir gün önceden ıslatın. | | Yumuşayıp, suyunu çekene kadar tuzlu suda pişirin. | | Soğanları yarım daire şeklinde ince ince doğrayın. Biraz tuz ile ovarak yumuşatın | | Maydanozu ayıklayıp yeşil biberi de sap ve çekirdeklerini ayırıp ince ince kıyın. | | Malzemeleri fasulye ile karıştırın | | İstenirse 1 yumurta haşlanıp doğranarak eklenebilir. | | Zeytinyağ ve limon suyunu tuz ile karıştırıp piyazın üzerine gezdirin. | | Sumak ve kırmızı pul biber ile süsleyerek servis yapın. | | Afiyet olsun | |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder