26 Eylül 2007 Çarşamba

HUMUS VE FASULYE PİYAZI


Nisan 25, 2007 - BİR AKŞAM MENÜSÜ



Bu gün ki menümüz şöyle:

Mezeler:

Humus*fasulye piyazı*çiğ köfte*salata

Çorba :

Ispanak çorbası

Ana yemek:

Fırında soslu çupra

Zeytinyağlılar :

Pırasa

Tatlı :

Revani

HUMUS

Malzemeler:

1 su bardağı nohut

2 diş sarımsak

½ çay bardağı tahin

2 limon suyu

½ çay bardağı zeytinyağı

1 çay kaşığı kırmızı tozbiber

tuz


Hazırlanışı:


Nohut ayıklayıp akşamdan ıslatın

İyice haşlayıp blender ile iyice parçalayın

Bir kaba alınıp tahin, dövülmüş sarımsak, zeytinyağı , limon suyu , tuz konur.

Toz kırmızı biber bir miktar yağda kızdırılarak üzerine gezdirip iyice harmanlanır

Tabağa yerleştirilip süslenir.

Afiyet olsun.

FASULYE PİYAZI


Malzemeler:

1 su bardağı Kuru fasulye

1 orta boy Soğan

Maydanoz

1-2 adet Yeşil biber

Zeytinyağı

Limon suyu

Tuz

Sumak

Kırmızı pul biber


Yapılışı:

Fasulyeyi bir gün önceden ıslatın.

Yumuşayıp, suyunu çekene kadar tuzlu suda pişirin.

Soğanları yarım daire şeklinde ince ince doğrayın. Biraz tuz ile ovarak yumuşatın

Maydanozu ayıklayıp yeşil biberi de sap ve çekirdeklerini ayırıp ince ince kıyın.

Malzemeleri fasulye ile karıştırın

İstenirse 1 yumurta haşlanıp doğranarak eklenebilir.

Zeytinyağ ve limon suyunu tuz ile karıştırıp piyazın üzerine gezdirin.

Sumak ve kırmızı pul biber ile süsleyerek servis yapın.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok: